2022-11-11 08:11:02

PIZZA DAY!

Nastavni sat o načinu djelovanja i učinkovitosti kvasca najveći dojam ostavlja kroz praktičan rad. Stoga je učiteljica prirode i biologije, Ana Katalinić Bach,  organizirala radionicu izrade pizza. Učenici 7. i 8.razreda sami su nabavili sastojke, razvukli tijesto, nasjeckali sir, šunku i gljive, zamutili umak od rajčice i origana, sve posložili, ispekli, te na kraju očistili radne plohe i posuđe. Kad su pizze zamirisale, krenula je gozba. Svoje majstorske uratke naši sedmaši i osmaši  nesebično su podijelili s drugim učenicima i nastavnicima.

Kakvo je ovo tijesto? Za početak trebalo je naučiti kako ga mijesiti.

Neki su trebali naučiti i vještinu korištenja ribeža.

Koji je pravilan redoslijed slaganja sastojaka?

Prvi uradak je gotov a nova pizza se peče.

Djeluje fantastično! Ne mogu dočekati svoj red!

Neki su morali učiti i tehniku pranja posuđa. Kod nas nema muških i ženskih poslova!

Radostan osmijeh jer je ribanje konačno svladano.

Besprijekoran uradak!

Neki su mislili da će samo gledati! „Nitko se nije naučen rodio“, govorili su stari. Učimo kroz praksu. Škola za život!

Majstorice!

Za muški dio ekipe pranje suđa pokazalo se kao prilično zahtjevna vještina. Najvažnije je to što je na kraju uspješno svladana.

Ponekad je i razvući tijesto problem. Srećom, uvijek se nađe netko tko će savjetovati i pomoći.

Neki su vješti sa nožem, neki sa spužvicom.

I goste je ponio timski duh uigrane ekipe.

Pravedno i precizno narezati gotovu pizzu bio je posljednji zadatak za sudionike radionice. Sve u svemu, možemo zaključiti da nećemo gladovati pored ovakvih majstora kuhinje.


Osnovna škola Novigrad