2020-05-29 10:35:15

TESTIRANJE UČENIKA ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE NOVIGRAD

Testiranje za upis učenika u 1. razred obavit će se 10.6.2020.g. u zgradi OŠ Novigrad s početkom u 8:30 za svu djecu.

TESTIRANJE UČENIKA ZA UPIS U 1. RAZRED
 

Testiranje za upis učenika u 1. razred provodit će se u zgradi matične škole Novigrad prema rasporedu koji je napravljen na temelju Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID – 19 vezanih za rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Testiranje će se provoditi u učionici u kojoj je moguće osigurati razmak među učenicima od najmanje 1.5 metra. Prostor učionice će biti dezinficiran.

Molimo roditelje da se prilikom obavljanja testiranja za upis u 1. razred pridržavaju dolje navedenih pravila.

Na testiranje se ne dovode djeca koja imaju simptome respiratorne bolesti (povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), kojima je izrečena mjera samoizolacije ili koji imaju  saznanja da su zaraženi virusom COVID- 19. U pratnji djeteta neka bude samo jedan roditelj. U pratnji djeteta ne smije biti roditelj koji ima simptome respiratorne bolesti (povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaražen virusom COVID- 19. Prije dovođenja djeteta na testiranje, roditelji ili odgajateljica obvezni su djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu te u  slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete na testiranje, već se javljaju telefonom članu povjerenstva Eduard Plećaš, pedagogu, na broj 023/264-965. Pri ulasku u školu roditelj ili odgajatelj i dijete dezinficiraju potplate, roditelj ili odgajatelj dezinficira ruke, prati dijete do toaleta gdje dijete pere ruke sapunom. Nakon što su provedene mjere dezinfekcije, djecu će preuzeti stručna služba škole. Djeci i roditeljima se preporuča, ispred ulaza u školsku zgradu, prilikom ulaska i izlaska iz  zgrade te u zgradi, držati međusobni razmak od najmanje 1.5 metra. Molimo roditelje da sa sobom ponesu pribor za pisanje:

ZA RODITELJA – KEMIJSKU OLOVKU,
ZA DIJETE – GRAFITNU OLOVKU I DRVENE BOJICE.


Osnovna škola Novigrad